Activiteiten

Eekhoorntjespaden

Ga op tocht dwars door Laarne en ontdek zo de mooie omgeving van het Prullenbos met onze vernieuwde Eekhoorntjespaden van 5 km of 8 km. Volg de groene eekhoorns voor de route van 5 km en de bruine eekhoorns voor de route van 8 km. Beide wandelingen zijn gezinsvriendelijk en interactief waarbij je (samen met de kinderen)  enkele vragen langsheen het parcours kan beantwoorden. En er valt zelfs iets te winnen!

Eekhoorntjespad Bruin

8km

Eekhoorntjespad Groen

5km

Wandeling doorheen de tijd

Ga op wandeling doorheen de tijd en beleef het verleden, het heden & de toekomst van het Prullenbos! Dit doe je aan de hand van leuke verhalen en borden die op het domein en rondom de visvijver verspreid staan. Volg de route vanaf het pad aan de herberg en ga mee op ontdekkingsreis in de tijd! Neem ook zeker je smartphone mee om de verhalen aan de hand van een QR-code te scannen 😉

Veel plezier!

Kinderrommelmarkt Prullenbos

Kinderrommelmarkt Prullenbos

Gezinsvakantie met Mies Valies @ Glamping Prullenbos

Gezinsvakantie met Mies Valies @ Glamping Prullenbos

Prullenbos meets the Wild West 4 kids!

Prullenbos meets the Wild West 4 kids!

Tafelbarbecue

Tafelbarbecue

Bosontbijt

Bosontbijt

Komende evenementen

We houden van mensen die gezellig samenkomen! Daarom organiseren we ook zelf activiteiten voor jong en oud. Elke zondag kan je starten met een heerlijk ontbijt dat mogelijk is om 9u en 11u30.

 

zondag 11/06

Bosontbijt

zondag 18/06

Bosontbijt

zondag 25/06

Bosontbijt

zondag 02/07

Bosontbijt

maandag 03/07

Gezinsvakantie met Mies Valies @ Glamping Prullenbos

Inscape

In 1934 werd één van de belangrijkste kunstroven van België gepleegd.
De Wetterse wisselagent Arsène Goedertier wordt ervan verdacht de panelen van het Lam Gods gestolen te hebben. Het paneel van ‘De Rechtvaardige Rechters’ is nog steeds spoorloos verdwenen. Duik mee de geschiedenis in en ga op zoektocht naar het verloren paneel! En wie weet welke beloning volgen zal…

Meer info

Visvijver

De Prullenbosvissers vonden hun thuis in het Prullenbos. Deze valt niet onder ons beheer, voor vragen of informatie kan je terecht bij de voorzitter Lucien De Pauw (0476 57 32 38).

Vanaf 1 oktober 2020: enkel vissen met jaarvergunning!

Viswedstrijden

Bos-ontbijt

Jouw zondag overheerlijk starten met een uitgebreid ontbijtbuffet? Reserveer dan voor het bosontbijt in onze herberg! Wedden dat je zondag niet meer stuk kan?

Info & reservatie

Omgeving

Kasteel van Laarne

Breng een bezoekje aan het Kasteel van Laarne: Dit sublieme 14de-​eeuwse kasteel nabij Gent is één van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen en is gelegen op slechts 2,5 km wandel- of fietsafstand van de Boskabanne. Groepsbezoeken zijn mogelijk van 15 januari t.e.m. 20 oktober, enkel na reservatie en volgens beschikbaarheid: 7 euro p.p. + 50 euro voor de gids (+-20 pers)

The Old Horses Lodge

The Old Horses Lodge vzw werd opgericht in 1977 en is een erkend asiel voor paarden, pony’s en ezels. Ze vangen verwaarloosde en mishandelde dieren op en na een revalidatieperiode zoeken ze een liefdevolle thuis. Verenigingen, scholen of vrienden die graag een bezoekje brengen aan The Old Horses Lodge kunnen op afspraak een gratis rondleiding krijgen tussen 9 en 16 uur. Een rondleiding duurt iets langer dan een uur

Wie een rondleiding verlangt stuurt best een mailtje naar theoldhorseslodge@hotmail.com, liefst minstens een week voor de datum van het bezoek.

Gent

Op 15 kilometer van het Prullenbos ligt Gent. Een bruisende stad vol geschiedenis, spel, cultuur met een ruim assortiment aan horeca en een zeer interessant nachtleven. Jong of oud: voor ieder wat wils in deze stad!

De Heilig Hart Brouwerij

Deze brouwerij werd in 2017 door Hans Dusselier en zoon Victor opgestart in de Heilig Hart Kerk te Kwatrecht (Wetteren). De bezoekers kunnen de artisanale bieren proeven, maar ook de natuurlijke wijnen en de junmai sake’s. Dit alles gebeurt in een uniek kader.

Brouwerij Huyghe

Een bezoek aan Brouwerij Huyghe is een unieke ervaring. Je ontdekt het verhaal achter één van de grootste brouwerijen van België, gedrenkt in een lange familietraditie. Maak kennis met het productieproces achter onze 9 verschillende bieren en proef van ons paradepaardje, Delirium Tremens.

Een brouwerijbezoek duurt ongeveer twee uren en 30 minuten (ontvangst, rondleiding & bierproeverij): vanaf 15 personen 10 euro per persoon.

Wandelingen

Het Prullenbos is een prima uitvalsbasis om de natuur te verkennen. Niet alleen vertrekken er twee eekhoorntjespaden in het Prullenbos van respectievelijk 5 km en 8 km, er zijn ook heel wat mooie natuurlijke gebieden in de omgeving zoals:

 • De Kalkense Meersen (Laarne)
 • het Heksenpad (Laarne)
 • Kruidenpad (Laarne)
 • Reigerpad (Laarne)
 • Palullenpad (Wetteren)
 • Papeleupad (Wetteren)
 • Molenbeekpad (Wetteren
 • Lindepad (Wetteren)

Mountainbiken en fietsen

Er zijn ook talrijke mountainbike en fietsroutes in de omgeving te vinden. Meer info over de routes en of verhuur van mountainbikes en fietsen kan je op de website van toerisme Wetteren & Laarne terugvinden.

De Warande

Sport- en recreatiedomein. De dagrecreant vindt in De Warande twee openluchtzwembaden, een waterglijbanencomplex, een speeltuin en zandspeelplaats, een visvijver, een sporthal en een overdekt zwembad. Voor elk wat wils!

Bovendien geniet je als huurder van de Boskabanne van een mooie korting op de toegangsprijs:

 • Groep van minimum 15 personen
 • Overdekt zwembad: 2 euro per persoon.
 • In het openluchtzwembad: 3,8 euro per persoon.